Legume la grătar cu sos de branză

Printeaza

Legume la gratar cu sos de branza din: andive, dovlecel, cicoare rosie, ardei gras, rosii, cimbru, oregano, sare, piper, branza de capra, ulei de masline extravirgin si usturoi.

Ingrediente:

  • 2 andive
  • 1 dovlecel
  • 2 capatani de cicoare rosie (radicchio
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • 1 crenguta de cimbru
  • oregano
  • sare si piper

pentru sosul de branza:

  • 100 g branza proaspata de capra
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă legumele. Taie dovlecelul felii, pe lung, andivele tot pe lung, iar cicoarea sferturi. Taie roşiile jumătăţi, frige ardeiul la flacără şi îndepărtează-i pieliţa.

Pune brânza într-un castron, adaugă 2 lin­guri de ulei de măsline, sare şi piper, după gust. Adaugă busuiocul şi usturoiul tocate mărunt şi amestecă bine toate ingredientele. Toarnă restul de ulei şi 2 linguri cu apă şi amestecă până când obţii o cremă mai fluidă.

Frige legumele pe grătarul bine încins. Presară-le cu oregano şi cimbru tocat mărunt. Aşază legumele pe farfurii, presară-le cu sare şi piper, după gust, şi serveşte-le cu sosul de brânză.

Amestecul de legume poate fi îmbogăţit cu vinete, ciu­perci champignon şi fenicul (este indicat ca acesta din urmă să fie mai întâi opărit câteva minute în apă clocotită, pentru a-1 face mai moale şi mai gustos).

Legume la grătar cu sos de branză

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.