Plachie de peşte călugăr
PrinteazaO reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde, rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare.
- 800 g peşte-călugăr curăţat
- 350 g fasolică verde
- 800 g roşii de salată
- 4 căţei de usturoi
- 1 rămurică de rozmarin
- 1 legătură de pătrunjel
- 1,5 dl vin alb sec
- 3 linguri de oţet de vin roşu
- 1 linguriţă de boia de ardei iute
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi fasolica verde şi fierbeţi-oîn apă clocotită şi sărată timp de 8 minute. Scurgeţi-o şi tăiaţi tecile pe jumătate. Curăţaţi roşiile, spălaţi-le şi daţi-le în clocot 1 mintjt. Scurgeţi-le, decojiţi-le, scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-le bucăţele.
încingeţi uleiul într-o tigaie încăpătoare, împreună cu usturoiul curăţat şi zdrobit, acele de rozmarin şi două treimi din pătrunjelul splat şi tocat, lăsându-l deoparte pe celălalt. Adăugaţi roşiile, dregeţi cu sare şi boia de ardei iute. Stropiţi cu vinul şi lăsaţi-l să se evapore, după care fierbeţi totul 10 minute, la foc potrivit.
Tăiaţi peştele în bucăţi de 3 cm, puneţi-leîn tigaie împreună cu fasolica şi stropiţi cu oţetul. Fierbeţi 5 minute la foc; potrivit, întoarceţi uşor bucăţile cu o paletă şi încheiaţi prepararea după alte 5-7 minute de fierbere. Presăraţi pătrunjelul rămas şi serviţi plachia fierbinte ori călduţă.
Plachie de peşte călugăr
Poftă bună!