Supa de rosii cu dovlecei
PrinteazaSupa de rosii cu dovlecei din: suc de rosii, dovlecei, cartofi, ceapa, usturoi, ulei, zahar, sare, piper, foi de dafin.
- 1 l suc de roşii
- 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe
- 4 cartofi
- 2 cepe mici
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 ceaşcă ulei
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Intr-o oală suficient de mare căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, adaugi dovleceii, şi după puţin timp, cartofii tăiaţi cubuleţe. După ce au fiert, pui sucul de roşii. Laşi să fiarbă 10 minute, după care adaugi 1,5 l apă, piper, sare, zahăr, usturoi tăiat mărunt şi foile de dafin. Acoperi oala şi o laşi la fiert.
Scoţi foile de dafin şi pasezi legumele, adaugi pătrunjelul şi poţi servi cu crutoane.
Pofta buna!