Tartelete cu ciuperci si smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de Tartelete cu ciuperci din: ciuperci, unt, smantana, patrunjel, maghiran, ceapa alba, sare, piper si rosii.
- 300 g ciuperci
- 40 g unt
- 4 linguri smântână
- 1 lingură pătrunjel
- 1 lingură măghiran
- 1/2 ceapă albă
- sare şi piper
pentru decor:
- 2-3 roşii
Mod de preparare:
Aşază faina în formă de fântână pe o planşetă; pune în mijloc untul înmuiat şi un praf de sare. Frământă bine până când aluatul se desprinde de pe mâini. Fă în mijlocul lui o adâncitură şi toarnă în ea 3-4 linguri cu apă, apoi frământă din nou foarte bine. înveleşte aluatul cu folie alimentară şi pune-1 30 de minute în frigider.
Curăţă ciupercile, spală-le şi taie-le feliuţe subţiri. Toacă mărunt ceapa şi prăjeşte-o într-o tigaie cu unt încins, adaugă ciupercile şi înăbuşă-le 2 minute. Incorporează pătrunjelul şi măghiranul tocate mărunt, apoi smântână şi lasă să fiarbă până când scade. Ia tigaia de pe foc şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 2 mm. Unge formele cu unt şi tapetea- ză-le cu faină, apoi îmbracă-le cu aluat şi înţeapă cu o furculiţă. Pune-le la copt în cuptorul încălzit la 180° C. După 7 minute, scoate tarteletele din cuptor, apasă-le pe fund ca să se dezumfle şi umple-le cu compoziţia de ciuperci. Pune-le din nou în cuptor şi coace-le încă 7-8 minute.
Scufundă roşiile circa 20 de secunde în apă clocotită, curăţă-le de pieliţă şi de seminţe, apoi taie-le feliuţe subţiri. Scoate tarteletele din forme, pune-le pe farfurii şi fa un grătar din feliile de roşii. Se pot servi atât calde, cât şi reci.
Tartelete cu ciuperci si smantana
Poftă bună!