Salata cu fasole si ton din: fasole, porumb, ton, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g boabe de fasole roşie (conservă) 100 g boabe de porumb (conservă) 150 g ton mărunţit din conservă, scurs de ulei 1 ceapă roşie 1 lămâie 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri ulei de măsline sare de Himalaya piper negru […]
Salata asortata cu fasole
PrinteazaO reteta de salata asortata gustoasa din:fasole rosie, fasole verde, morcovi, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, ulei, patrunjel verde, ulei, otet, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 100 g fasole roşie boabe
- 100 g fasole verde păstăi
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 roşii
- 2 ardei gras roşii
- 1 ardei iute
- pătrunjel verde
Ingrediente sos vinegretă:
- 2 linguri ulei
- 1 lingură oţet sau
- 2 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înmoaie boabele de fasole cu câteva ore înainte de a fi preparate, apoi se fierb în apă cu puţină sare. Se scurg şi se aşază într-o salatieră mare.
Se fierb separat, în apă cu puţină sare, morcovii şi păstăile de fasole verde, se scurg, se taie bucăţi şi se adaugă în salatieră.
Se mai adaugă ceapa tăiată solzişori, ardeii şi roşiile tăiate cubuleţe, ardeiul iute, usturoiul tocat mărunt şi pătrunjelul tocate fin.
Separat, se amestecă uleiul, oţetul (sau zeama de lămâie), sare şi piper, după gust, şi se asezonează salata. Se serveşte rece.
Pofta buna!
Salata de fasole cu avocado
Salata de fasole cu avocado din: fasole, avocado, gogosar, rosii, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g boabe de fasole roşie 1 avocado 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 gogoşar 5 roşii cherry 1/2 ceapă roşie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Se clăteşte fasolea cu apă rece, […]
Salata cu fasole si mozzarella
Salata cu fasole si mozzarella din: fasole, masline, mozzarella, marar, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole galbenă (păstăi) 70 g măsline feliate 100 g mozzarella 1 legătură mărar usturoi sare şi piper 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Fasolea curăţată se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare (10 minute). […]