Crochete de linte
PrinteazaO reteta delicioasa de crochete de linte din: linte rosie, ou, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie.
- 350 g linte roşie
- 1 ou
- 1 lingură boia iute
- 1 lingură chimen
- 1 legătură coriandru proaspăt
- 1/2 lingură piper negru boabe
pentru sos:
- 250 g iaurt
- 1 lămâie (zeama)
Mod de preparare:
Pune lintea la înmuiat peste noapte, apoi scurge-o şi fierbe-o 15 minute în apă cu sare. Scurge-o din nou şi paseaz-o în blender.
Transferă pasta de linte într-un castron. Adaugă oul, chimenul, boiaua iute, sare şi piper râşnit, după gust, şi frunzele de coriandru. Amestecă bine toate ingredientele şi modelează din compoziţie crochete rotunde cu diametrul de 5 cm şi înalte de 1 cm.
Aşază-le într-un vas termorezistent îmbrăcat cu hârtie de copt. Coace-le circa 30 de minute în cuptorul încălzit la 190° C, în vasul acoperit cu folie de aluminiu (în acest fel, crochetele nu se vor usca). Scoate-le din cuptor, aşază-le pe un platou şi lasă-le să se răcească.
Amestecă câteva minute cu furculiţa iaurtul cu zeama de lămâie, apoi pune sosul obţinut într-o salatieră şi serveşte-1 alături de crochete sau toarnă-1 peste ele. Dă totul la rece circa 2 ore înainte de a servi.
Crochete de linte
Poftă bună!