Supă rece de rosii si castraveti din: castraveti, ardei grasi, ceapa verde, rosii, lamaie, telina, ulei de masline, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveţi 3 ardei graşi (verde, galben, roşu) 2 cepe verzi 6 roşii 1 lămâie 1 tijă de ţelină 1 căţel de usturoi 50 ml ulei de măsline 1 legătură […]
Supa de legume cu usturoi – usor de preparat
PrinteazaSupa de legume cu usturoi din: rosii, castravete, ardei verde, ceapa, usturoi, miez de paine, untdelemn, otet de vin, sare, piper.
Gazpacho espresso
Ingrediente:
- 5 rosii mari si coapte
- 1 castravete
- 1 ardei verde
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 200 gr. miez de paine uscata (pesmet intreg)
- 2 linguri de untdelemn fin
- 2 linguri de otet de vin
- sare, piper.
Mod de preparare:
Inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le sa se umfle cata vreme va ocupati de legume.
Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul felii, eliminand semintele. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte.
Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti-i si lui semintele.
Puneti toate legumele (cu exceptia unei rosii si a unui sfert din castravete) impreuna cu painea stoarsa, uleiul si otetul, in vasul unui mixer. Puneti aparatul in functiune pana obtineti un preparat omogen.
Gustati de sare si de piper, si puneti vasul la rece doua ore.
Taiati rosia si castravetele pastrate in feliute subtiri. Serviti supa rece, presarata cu rosii sicastraveti.
Cand serviti la masa, puteti pune in supa cateva cubulete de paine prajita in unt si ierburi aromate dupa gust: busuioc, tarhon…
Pofta buna!
poate iti place si:
Supă rece de rosii si castraveti
Supa de legume cu usturoi
Supa de legume cu usturoi din: morcovi, telina, patrunjel, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, oua, usturoi, maghiran, cascaval. Ingrediente: 200 g radacinoase (morcov, telina, patrunjel) 1 ceapa 200 g cartofi 10 ml ulei sare piper 2 oua 3 catei de usturoi 1 lingurita maghiran uscat 80 g cascaval, taiat cuburi Mod de preparare: Se curăţă […]
Pofta buna!
Chiar gustoasa supa de legume. Uitati cum fac eu supa de usturoi.
Ingrediente:
10 catei de usturoi
1,5 litri apa
2 cuburi concentrat de legume
3 linguri ulei
1 lingura margarina
sare si piper
Mod de preparare:
Usturoiul se curata si se preseaza. In oala de fiert supa se incinge uleiul si se pune usturoiul la calit, fara a-l lasa sa se rumeneasca.
In acest timp, apa se incalzeste si se prepara supa din cele doua cuburi de concentrat.
Se toarna supa de legume peste usturoi si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute. Amidonul se desface in putina apa si se toarna in oala. Se mai lasa la fiert 10 minute.
In margarina topita se pun crutoanele la prajit. Odata supa fiarta, se strecoara, se potriveste cu sare si piper si se serveste cu crutoane.