Tocana in dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana in dovleac, carne de porc, gogosari, chimen, sare, ulei, patrunjel, ceapa, cimbru.
Ingrediente:
- 1 dovleac potrivit,bine copt
- 800 g carne de porc
- l-2gogoşari
- 1 linguriţă cu chimen pisat
- sare
- ulei
- pătrunjel pentru decor
- 3 cepe
- 1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Taie ceapa peştişori, gogoşarul fâşii, carnea cubuleţe. Pune ceapa şi gogoşarul la înăbuşit în ulei. Potriveşte de sare.
Când ceapa devine sticloasa, adaugă carnea cubuleţe, cimbru şi chimen. Lasă pe foc până când carnea îsi schimbă culoarea.Taie capac la dovleac, curăţă-l de seminţe şi partea aţoasă. Nu arunca seminţele, pune-le la uscat în cuptor.
Umple dovleacul cu compoziţia de carne şi ceapă, pune-i un strat de roşii deasupra. Dă la cuptor până se înmoaie dovleacul.
Pofta buna!