Frigărui mediteraneene

Printeaza

Frigarui mediteraneene din: midii, caracatita, cozi de creveti, rosii cherry, usturoi, menta, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Ingrediente:

  • 500 g midii
  • 400 g caracatiţă
  • 24 cozi de creveţi
  • 12 roşii cherry
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de mentă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lămâie
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru, boabe

 

Mod de preparare:

Fierbeţi în apă clocotită cu sare caracatiţa circa 2 ore cu usturoiul curăţat şi cu pătrunje­lul curăţat şi spălat. Lăsaţi caracatiţa să se răcească în apa în care a fiert, apoi scoate- ţi-o şi tăiaţi-o bucăţele.

Decorticaţi cozile creveţilor şi scoateţi-le firul negru de pe spate, daţi-i în clocot 2 minute şi scurgeţi-i. Spălaţi midiile frecându-le cu o periuţă specială sub un jet de apă rece, pentru a îndepărta nisipul, şi clătiţi-le bine. Eliminaţi filamentele ierboase.

Aruncaţi scoicile care nu sunt bine închise şi întregi, iar pe celelal­te puneţi-le într-o tigaie încăpătoare cu capac şi lăsaţi-le să se deschidă, la foc iute.

Scoateţi midiile din valve şi aruncaţi scoicile care nu s-au deschis. Curăţaţi, spălaţi şi us­caţi roşiile cherry, apoi tăiaţi-le pe jumătate.

înfigeţi bucăţile de peşte pe frigărui de lemn, intercalate cu roşii şi cu frunze de mentă curăţate şi spălate.

Aşezaţi frigăruile pe farfurii şi asezonaţi-1e cu un praf de sare şi cu unul de piper, cu un fir de ulei de măsline şi cu sucul de lămâie strecurat; presăraţi deasupra lor pătrunjelul tocat care v-a rămas şi serviţi-le pe farfurioare ovale.

Frigărui mediteraneene

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.