Frigărui mediteraneene
PrinteazaFrigarui mediteraneene din: midii, caracatita, cozi de creveti, rosii cherry, usturoi, menta, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
Ingrediente:
- 500 g midii
- 400 g caracatiţă
- 24 cozi de creveţi
- 12 roşii cherry
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de mentă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lămâie
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Fierbeţi în apă clocotită cu sare caracatiţa circa 2 ore cu usturoiul curăţat şi cu pătrunjelul curăţat şi spălat. Lăsaţi caracatiţa să se răcească în apa în care a fiert, apoi scoate- ţi-o şi tăiaţi-o bucăţele.
Decorticaţi cozile creveţilor şi scoateţi-le firul negru de pe spate, daţi-i în clocot 2 minute şi scurgeţi-i. Spălaţi midiile frecându-le cu o periuţă specială sub un jet de apă rece, pentru a îndepărta nisipul, şi clătiţi-le bine. Eliminaţi filamentele ierboase.
Aruncaţi scoicile care nu sunt bine închise şi întregi, iar pe celelalte puneţi-le într-o tigaie încăpătoare cu capac şi lăsaţi-le să se deschidă, la foc iute.
Scoateţi midiile din valve şi aruncaţi scoicile care nu s-au deschis. Curăţaţi, spălaţi şi uscaţi roşiile cherry, apoi tăiaţi-le pe jumătate.
înfigeţi bucăţile de peşte pe frigărui de lemn, intercalate cu roşii şi cu frunze de mentă curăţate şi spălate.
Aşezaţi frigăruile pe farfurii şi asezonaţi-1e cu un praf de sare şi cu unul de piper, cu un fir de ulei de măsline şi cu sucul de lămâie strecurat; presăraţi deasupra lor pătrunjelul tocat care v-a rămas şi serviţi-le pe farfurioare ovale.
Frigărui mediteraneene
Poftă bună!