Supa gazpacho cu fructe de mare
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa gaspacho cu fructe de mare din: creveti, midii, castraveti, ardei gras, rosie, suc de lamaie, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sos tomat, usturoi, ardei iute, sare si piper.
- 100 grame de creveti gatiti
- 100 grame midii gatite
- 100 grame de castraveti fara coaja
- un ardei gras
- o rosie medie
- 50 ml suc de lamaie
- jumatate de ceapa
- 3 linguri de patrunjel tocat marunt
- doua linguri ulei de masline
- 3 cani de sos tomat
- 3 catei de usturoi
- doi ardei iuti verzi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toaca marunt ceapa si usturoiul si lasati-le sa stea asa 5 minute. Pune crevetii gatiti si midiile in zeama de lamaie.
Taie ardeiul in cubulete, castravetele la fel, toaca marunt ardeiul iute verde, curata rosia de seminte si tai-o tot in cubulete – apoi amesteca toate aceste ingrediente, alaturi de ceapa si de usturoi.
Adauga sucul de rosii si crevetii si midiile marinate in zama de lamaie, amesteca bine si lasa supa sa stea o ora, pentru a se infuza de arome. Reteta preluata de aici.
Supa gazpacho cu fructe de mare
Pofta buna!