Fileuri de merluciu cu mirodenii
PrinteazaO reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 4 fileuri de merluciu
- 1 ceapă feliată subţire
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de praf de chimen
- 2 linguri de pastă de roşii concentrată
- 2 roşii
- 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie
- 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi într-o tigaie usturoiul, ceapa şi chimenul cu două linguri de ulei timp de 5 minute. Adăugaţi pasta de roşii concentrată, sare, piper, două linguri de apă şi mai fierbeţi 5 minute, până se îngroaşă sosul.
Tăiaţi roşiile rondele subţiri. Ungeţi cu ulei o tavă de cuptor şi aşezaţi în ea fileurile de merluciu, roşiile feliate şi deasupra sosul. Acoperiţi-o cu folie de staniol şi daţi-o la cuptor 10 minute la 180°C. Lăsaţi lichidul să se evapore încă 10 minute, fără să mai acoperiţi cu folia de staniol.
Aranjaţi pe farfurii fileurile de peşte peste roşii şi sosul în care s-au făcut, apoi ornaţi cu pătrunjel tocat şi cu puţin suc de lămâie după gust, după care le puteţi servi.
Fileuri de merluciu cu mirodenii
Poftă bună!