Peste (cambulă) la gratar
PrinteazaO reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic verde si sare.
- 500 g cambulă
- 1/2 conopidă
- 1 ardei gras galben
- 4 linguri de sos de soia
- 4 linguri de mirin (sake dulce)
- 1 lămâie netratată
- 1/2 ceaşcă de otet
- 1 vârf de cuţit de granule de supă
- ulei de arahide
- câteva fire de arpagic verde
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi peştele fâşii de câţiva centimetri lăţime şi puneţi-l la marinat, să prindă gust, într-o combinaţie de sos de soia şi mirin. Curăţaţi şi spălaţi conopida desfăcând-o în bucheţele; fierbeţi-oîn aburi, păstrând-o destul de tare.
Scoateţi seminţele şi nervurile albe din ardeiul gras, după ce i-aţi găurit capacul. Daţi-l în clocot câteva momente, apoi tăiaţi-l inele. Pregătiţi un sos (numit sambaizu) cu oţet, supă de la plic şi puţină sare. Cufundaţi conopida şi inelele de ardei în jumătate din cantitatea de sos.
Tăiaţi felii subţiri lămâia şi puneţi-le, împreună cu fâşiile de peşte pe care le-aţi scurs din marinată, într-o tigaie termorezistentă unsă cu puţin ulei; fierbeţi la foc potrivit 8-10 minute, stropind din când în când cu cealaltă jumătate de sambai-zu.
Când e gata, puneţi ingredientele pe farfurii: aşezaţi în mijloc peştele cu lămâie, pe laturi conopida şi inelele de ardei marinate. Ornaţi cu câteva fire de arpagic verde opărit la rândul lui şi înnodat.
Peste la gratar
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cambula la gratar
- cambula retete
- retete cu peste cambula