Papanaşi de cartofi cu zahar
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de papanasi de cartofi din: faina alba, cartofi, lapte, unt, zahar, oua, drojdie, ulei de arahide, lamaie si zahar.
pentru gogosi:
- 400 g faină albă
- 280 g cartofi
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 40 g zahăr
- 2 ouă
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 l ulei de arahide
- 1 lămâie
pentru decor:
- 200 e zahăr
Mod de preparare:
Fierbe cartofii întregi în apă cu sare. Scurge-i, curăţă-i de coajă şi lasă-i să se răcorească. Separat, încălzeşte bine laptele, ia-1 de pe foc, pune untul tăiat bucăţele şi drojdia, apoi amestecă bine până când se dizolvă totul.
Aşază faina în formă de fântână, pune în mijloc ouăle, zahărul, coaja de lămâie, cartofii zdrobiţi şi toarnă laptele. Frământă până când obţii un aluat potrivit de tare. Pune aluatul într-un vas, acoperă-1 cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 circa o oră şi jumătate să crească. Ia bucăţi de aluat şi modelează rulouri cu diametrul de câţiva centimetri.
Taie rulourile în bucăţi cu lungimea de 10-12 cm şi lipeşte-le capetele, formând coroniţe de aluat. Pune-le pe o suprafaţă presărată cu faină şi lasă-le să mai crească 20-25 de minute.
Scufundă câte 3-4 papanaşi în baie de ulei încins şi prăjeşte-i până devin aurii pe ambele părţi. Scoate-i cu o paletă cu găuri, scurge-i bine şi pune-i într-un vas cu zahăr, întorcându-i rapid, în aşa fel încât zahărul să se lipească pe toată suprafaţa lor. Lasă-i să se răcorească si serveste-i.
Papanaşi de cartofi
Poftă bună!
Incoming search terms:
- papanasi cu cartofi