Frigarui grecesti cu sos de feta
PrinteazaO reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui, zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta.
- 500 grame de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici
- un zucchini, taiat in bastonase
- o jumatate de ceapa rosie, taiata in 4
- doua linguri de ulei de masline
- o lingura oregano uscat
- 3 linguri otet de vin rosu
- sare mare si piper
- o jumatate de cana de feta sfaramata
- ¼ cana iaurt
- o cana frunze verzi de menta
Mod de preparare:
Intr-o punga de plastic amesteca puiul, zucchini, ceapa, ulei, oregano si doua linguri de otet; asezoneaza cu 1/2 lingura sare si o lingurita de piper. Marineaza la temperatura camerei pentru 30 de minute sau lasa la frigider peste noapte.
Pregateste gratarul si ai grija ca temperatura sa fie una medie. Pune betele de lemn pentru frigarui la inmuiat in apa rece timp de 15 minute. Pregateste frigaruile, punand pe ume, betele de lemn apeciale bucati de carne si legume, alternandu-le.
Pune-le pe gratar pentru 12-14 minute, intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta. Intre timp, fa sosul alb: amesteca intr-un blender feta, iaurtul, menta si otetul ramas. Serveste cu frigarui. Reteta preluata de aici.
Frigarui grecesti cu sos de feta
Poftă bună!