Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate
PrinteazaO reteta delicioasa de Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate din: faina alba, zahar, unt, oua, galbenus, ulei de arahide, lamaie, ricotta, portocala confiata, lamaie confiata, stafide, rom, galbenus, scortisoara si gem de portocala.
pentru aluat:
- 300 g faină albă
- 70 g zahăr
- 50 g unt
- 2 ouă,
- 1 gălbenuş
- 1 l ulei de arahide pentru prăjit
- 1 lămâie
pentru umplutura:
- 250 g ricotta proaspătă
- 50 g portocală confiată
- 50 g lămâie confiată
- 40 g ciocolată menaj
- 40 g stafide
- 1 păhărel rom
- 1 gălbenuş
- 1 lămâie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 lingură gem de portocale
pentru decor:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pune într-un castron faina, untul înmuiat la temperatura camerei, zahărul, gălbenuşul, ouăle, un praf de sare şi coaja rasă de lămâie. Frământă bine toate ingredientele, acoperă aluatul cu folie alimentară şi pune-1 în frigider să se odihnească 15 minute.
Pune într-un castron ricotta, fructele confiate tăiate bucăţele mici, ciocolata rasă şi stafidele înmuiate în rom, nestoarse. Poţi pune şi câteva picături de rom. Adaugă gălbenuşul, gemul de portocale, scorţişoara şi coaja rasă de lămâie, apoi amestecă bine toate ingredientele.
Intinde din aluat o foaie cu grosimea de circa 0,5 cm şi taie-o fâşii late. Pune de-a lungul fâşiilor grămăjoare de umplutură, apoi pliază aluatul pe lungime în aşa fel încât să acopere umplutura. Presează bine aluatul printre grămăjoarele de umplutură şi taie-1 în semicercuri cu raza de circa 5-6 cm.
Incinge uleiul într-o tigaie, pune în el câte 3-4 raviolotti o dată şi prăjeşte-i circa 1 minut pe fiecare parte. Scoate-i cu o paletă pe hârtie absorbantă. Lasă-i să se răcorească, presară-i cu zahăr pudră şi serveşte-i.
Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate
Poftă bună!