Spumă de ricotta

Printeaza

Spuma de ricotta din: ricotta de oaie, frisca, zahar tos, galbenus, fructe confiate, foi de gelatina, capsune, zahar pudra, zeama de lamaie si fire de menta.

Ingrediente:

  • 350 g ricotta de oaie foarte proaspătă
  • 3,5 dl frişcă lichidă, proaspătă
  • 100 g zahăr tos
  • 70 g gălbenuş
  • 140 g fructe confiate, mixte
  • 12 g foi de gelatină
  • 200 g căpşune proaspete
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 4 fire de mentă

 

Mod de preparare:

Puneţi zahărul tos într-o crăticioară, adăugaţi 0,3 dl de apă şi fierbeţi fără să amestecaţi, până siropul ajunge la 121°C, măsurat cu ter­mometrul special pentru caramel. Bateţi găl­benuşurile cu un tel (mai bine în robot) şi încorporaţi siropul fierbinte puţin câte puţin, bătând foarte repede, să nu cristalizeze za­hărul.

Lăsaţi să se răcească, apoi adăugaţi ricotta şi fructele confiate tăiate cubuleţe. Intr-o oală mică, încălziţi 5 linguri de frişcă lichidă şi topiţi foile de gelatină în prealabil înmuiate şi stoarse.

Puneţi totul peste com­poziţia cu ricotta, după aceea încorporaţi frişca lichidă rămasă şi bătută cât să nu fie foarte densă. Turnaţi desertul în vase indivi­duale cu forma dorită şi lăsaţi să se întăreas­că în frigider.

Mixaţi jumătate din cantitatea de căpşune cu o lingură plină cu zahăr pudră şi cu zeama de lămâie. Treceţi compoziţia prin sită. Scoateţi spuma din forme, aşezaţi-o în cen­trul farfuriilor de desert, adăugaţi sosul de căpşune şi ornaţi cu felii din căpşunele rămase, cu mentă şi, dacă vreţi, cu vafe.

Spumă de ricotta

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.