Pizza de toamna

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza de toamna din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, hribi, emmentaler, mozzarella, unt, lapte si patrunjel.

Ingrediente:Pizza de toamna

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

pentru topping:

  • 400 g hribi
  • 200 g Emmentaler
  • 200 g mozzarella
  • 30 g faină albă
  • 30 g unt
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Topeşte untul într-o tigaie, adaugă faina şi prăjeşte-o 2 minute. Toarnă laptele rece, amestecând cu telul ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi fierbe la foc mediu până când începe să se îngroaşe.

Pune sare, după gust, şi încorporează caşcavalul tăiat cubuleţe. Amestecă bine până când obţii un sos bechamel neted şi omogen.

Curăţă şi spală hribii, îndepărtează-le picioruşul şi taie pălăriile în felii subţiri. Căleşte-i rapid într-o tigaie cu o lingură de ulei. Pune-le sare, după gust, şi adaugă pătrunjelul tocat.

Intinde din aluat 4 discuri subţiri de 3 mm, formând o bordură pe margini. Toarnă peste aluat câteva linguri de sos bechamel, presară bucăţele de mozzarella şi hribi, apoi stropeşte to­tul cu puţin ulei.

Coace-le 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200° C. Scoate-le din cuptor şi serveşte-le fierbinţi.

Pizza de toamna

Pizza de toamna

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.