Budincă de ricotta cu citrice
PrinteazaBudinca de ricotta cu citrice din: ricotta, frisca lichida, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, citrice, coaja de portocala confiata, lapte, fructe de padure si crema de cassis.
Ingrediente:
- 500 g ricotta foarte proaspătă
- 2 dl frişcă lichidă, proaspătă
- 160 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 4 g foi de gelatină
- 3 linguri de cubuleţe de citrice mixte, confiate
- 50 g coajă confiată de portocală, tăiată bastonaşe
- 1 dl lapte
- 300 g fructe de pădure mixte
- 50 g cremă de cassis (lichior de coacăze)
Mod de preparare:
Bateţi spumă gălbenuşurile cu 60 g de zahăr şi adăugaţi laptele cald puţin câte puţin, în bain-marie, continuând să amestecaţi cu o lingură de lemn până obţineţi o cremă fluidă, având grijă ca apa de dedesubt să nu clocotească prea mult (în caz contrar, se formează cocoloaşe).
Crema va fi gata când temperatura ei ajunge la 82-83°C. încorporaţi gelatina înmuiată în prealabil şi stoarsă, apoi luaţi preparatul din bain-marie; adăugaţi fructele confiate şi lăsaţi să se răcorească.
Treceţi prin sită ricotta şi amestecaţi-o cu crema. Bateţi frişca şi adăugaţi-o în compoziţie. Turnaţi apoi amestecul în forme individuale de budincă şi lăsaţi-le să se răcească la 0°C, cel puţin 2 ore.
Intre timp, mixaţi trei sferturi din cantitatea de fructe de pădure cu zahărul rămas şi cu siropul de cassis. Fierbeţi totul la 80°C timp de 6 minute. Scoateţi budincuţele din forme pe farfurii de desert şi ornaţi-le cu fructe de pădure, cu amestecul mixat de fructe de pădure şi cu coajă confiată de portocală.
Budincă de ricotta cu citrice
Poftă bună!