Cremă rece cu cranţ de migdale

Printeaza

Crema rece cu crant de migdale din: lapte, galbenusuri, zahar, faina alba, amidon, zahar, apa si migdale.

Ingrediente:

pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 30 g faină albă
  • 1 lingură amidon

pentru cranţ:

  • 120 g zahăr
  • 4 linguri apă
  • 120 g migdale

 

Mod de preparare:

Pune migdalele într-o tavă şi dă-le 5 mi­nute la cuptor. Caramelizează zahărul cu apa, adaugă migdalele prăjite şi toarnă totul pe o bucată de hârtie de copt, nivelează cu o spatulă şi lasă la răcit.

Pentru cremă, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă faina şi amidonul şi toarnă laptele fierbinte în fir subţire, ames­tecând continuu cu un tel.

Pune vasul cu cremă pe foc mic şi las-o să fiarbă până când se îngroaşă, fară să te opreşti din amestecat.

Toarnă crema într-un castron şi las-o să se răcească. Când a ajuns la temperatura camerei, pune-o în cupe şi dă-le la frigider.

Toacă cranţul cu un cuţit şi garniseşte crema din cupe cu el înainte de a servi.

Varinate: Poţi înlocui cranţul cu musli: amestecă 200 g musli (fulgi de ovăz, nuci, alune, sta­fide sau alte adaosuri) cu 2 linguri de miere, întinde compoziţia pe o tavă şi pune-o 10 minute în cuptorul încălzit la 200° C, sfărâm-o apoi cu degetele şi presar-o peste crema din cupe.

Cremă rece cu cranţ de migdale

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.