Cartofi mexicani
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi mexicani din: ceapa rosie, carne tocata, ulei de masline, chilii, bulion, fasole rosie, boia dulce, sare, piper, salata verde.
Ingrediente:
- 8 cartofi medii
- 3 cepe roşii
- 300 g carne tocată
- 3-4 linguri ulei de măsline
- o linguriţă chilii
- 2-3 linguri bulion
- 300 g fasole cu bob roşu
- o lingură boia dulce
- sare
- piper
- salată verde
Mod de preparare:
Separat, se spală fasolea şi se pune la fiert, în două-trei ape, ca să-şi elimine toxinele. Se lasă apoi la scurs, într-o sită.Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline încins, apoi se adaugă carnea, sosul chilii, boiaua, sarea, piperul, bulionul şi fasolea fiartă.
Se pune apă din când în când, să nu se lipească, şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade.
Intre timp, se scot cartofii dîn apa în care au fiert şi se lasă să se răcească, apoi se crestează, se scoate puţin miez şi se adaugă umplutura picantă. Se bagă la cuptor să se rumenească şi se servesc cu diverse salate.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi mexicani