Fileuri de viţel in sos de vin cu foie gras

Printeaza

O reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel.

Ingrediente:Fileuri de viţel in sos de vin cu foie gras

  • 1 muşchi file de viţel (700 g)
  • 250 ml vin alb aromat
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru sos şi garnitură:

  • 125 ml suc de mere
  • 2-3 mere Golden
  • 4 feliuţe de foie gras (ficat) de gâscă (a câte 50 g fiecare)

pentru decor:

  • câteva roşii cherry
  • 1/2 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţă merele de coajă, taie-le feliuţe şi pune-le într-o ti­gaie împreună cu sucul de mere. Lasă-le să fiarbă câteva minute, dă deoparte şi păstrează la cald.

Taie muşchiul în 4 părţi egale, bate-1 puţin, apoi presară sare şi piper, după gust. încinge uleiul de măs­line într-o tigaie şi prăjeşte carnea, toarnă vinul şi lasă să fiarbă câteva minute.

Taie bastonaşe feliile de foie gras (sau ficat) şi prăjeşte-le într-o tigaie. Aşază bucăţile de carne pe farfurii încălzite în prealabil şi aranjează deasupra bastonaşele de foie gras.

Decorează cu câteva feliuţe de măr, roşii cherry şi câte­va frunzuliţe de pătrunjel. Pentru prăjirea ficatului foloseşte o tigaie din fontă, de­oarece temperatura ridicată a acesteia, menţinută constant, favorizează topirea grăsimii excesive din bucăţile de foie gras.

Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras

Fileuri de viţel in sos de vin cu foie gras

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.