Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi
PrinteazaO reteta de medalione de miel cu sos cremos de cartofi din: antricot de miel, sunca, ulei de masline, sare, piper, cartofi, ceapa, portocala, parmezan, supa de legume, foaie de dafin, frunze de rozmarin, morcov, vanata, dovlecel si frunze de menta.
- 300 g antricot de miel
- 70 g şuncă felii (kaiser, prosciutto, bacon)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru sosul cremos:
- 300 g cartofi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 ceapă mare
- 1 portocală
- 1 coajă de parmezan
- 40 ml supă de legume
- ulei pentru prăjit
- 1 foaie dafin şi câteva frunze de rozmarin
- sare şi piper
pentru decor:
- 1 morcov
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară cu uleiul de măsline încins prăjeşte ceapa tocată, adaugă coaja de portocală şi coaja de parmezan; lasă câteva minute să se înmoaie.
Curăţă cartofii, taie-i cuburi şi prăjeşte-i în mult ulei încins până devin aurii. Pune cartofii în cratiţa cu ceapă prăjită, toarnă supa clocotită peste ei, apoi adaugă dafinul şi rozmarinul, sare şi piper, după gust. Fierbe 30 de minute, apoi pasează totul şi trece prin sită, în aşa fel încât să iasă un sos subţire şi cremos.
Dezosează antricotul şi taie-1 în 3 discuri de circa 3 cm grosime, înveleşte-le în felii de kaiser şi leagă-le cu aţă de bucătărie sau prinde-le cu o scobitoare. Unge discurile cu ulei de măsline şi prăjeşte-le în tigaie câte 3-4 minute pe fiecare parte. Pune sare şi piper, după gust, şi ţine-le la cald.
Toarnă sosul într-un platou adânc, aşază cele trei medalioane de miel şi decorează cu legumele tăiate julien şi cu frunzuliţe de mentă.
Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi
Poftă bună!