File de viţel cu foie gras de raţă in sos de vin alb

Printeaza

O reteta de file de vitel cu foie gras de rata in sos de vin alb din: file de vitel, foie gras, carne macra de vitel, paine, prapur de porc, rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, supa concentrata de vitel, unt, piper alba, spanac si ridiche neagra.

Poate te intereseaza si Tocanita de vitel cu ardei gras si marar

Ingrediente:File de viţel cu foie gras de raţă in sos de vin alb

  • 1 file de viţel
  • 200 g foie gras (ficat) de raţă
  • 100 g carne macră de viţel tocată
  • 200 g pâine ţărănească
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 prapur de porc
  • 2-3 frunze de rozmarin
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare

pentru sos:

  • 5 cepe mici
  • 5 căţei de usturoi
  • 500 ml vin alb
  • 500 ml supă de legume
  • 500 ml supă concentrată de viţel
  • 50 g unt
  • piper alb

pentru garnitură:

  • 500 g spanac proaspăt (frunze)
  • 1 ridiche neagră
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguriţe unt

 

Mod de preparare:

Taie ficatul cuburi şi căleşte-1 într-o tigaie încălzită în prealabil, cu puţină sare, usturoiul, cimbrul şi rozmarinul. După câ­teva minute, adaugă pâinea tăiată cubuleţe, ca să absoarbă grăsimea în exces. Lasă la răcit, adaugă carnea tocată de viţel şi amestecă.

Despică fileul de viţel cu un cuţit as­cuţit şi presară-1 cu sare, după gust. Umple-1 cu compoziţia obţinută şi înfaşoară-1 strâns în prapur.

Taie ceapa şi usturoiul feliuţe subţiri şi pune-le într-o tigaie cu puţin unt topit până încep să se înmoaie. Adaugă piper, după gust, şi vinul. Lasă la fiert până când acesta se evaporă, apoi toarnă supa de legu­me. Fierbe în continuare până când lichidul scade, adaugă supa concentrată de viţel şi trece totul prin sită.

Intr-o cratiţă, pune peste spanacul crud puţină sare şi untul tăiat cubuleţe şi căleşte câteva minute. Curăţă ridichea, taie-o bas- tonaşe, glaseaz-o într-o crăticioară cu zahărul şi cu 1 linguriţă de unt, apoi pune-o peste spanac şi mai lasă 2-3 minute.

Intr-o cratiţă cu ulei încins, prăjeşte fileul pe toate părţile, apoi dă-1 la cuptor pentru 15 minute, la 180° C. Lasă-1 să se odihnească 20 de minute, apoi taie-1 în formă de cilindru. Pune bucăţile de carne rulate pe farfurii, aşază alături garnitura de spanac şi toarnă peste ele puţin sos de vin.

File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb

File de viţel cu foie gras de raţă in sos de vin alb

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.