Căpşuni in aspic cu sos de kiwi
PrinteazaO reteta de capsuni in aspic cu sos de kiwi din: apa, foi de gelatina, zahar, zeama de lamaie, capsuni, vin alb, kiwi, lamaie, frunze de menta.
- 350 ml apă
- 4 foi de gelatină (circa 15 g)
- 150 g zahăr
- 50 ml zeamă de lămâie
- 350 g căpşuni
- 100 ml vin alb
pentru sosul de kiwi:
- 2 kiwi
- 30 g zahăr
- 1 lămâie
pentru decor:
- 100 g căpşuni
- 100 ml frişcă
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Pune la fiert într-o oală apa, zahărul, zeama de lămâie, vinul alb şi 2 căpşuni tăiate jumătăţi. Lasă siropul să fiarbă şi, între timp, pune la înmuiat foile de gelatină într-un vas cu apă rece. Când siropul începe să clocotească, adaugă gelatina bine stoarsă. Amestecă, strecoară-1 prin sită şi lasă-1 la răcit.
Toarnă în patru forme sau castronele puţin aspic şi pune-le în congelator să se întărească. Intre timp, spală şi curăţă căpşunile de codiţe şi taie-le sferturi. Scoate formele din congelator, aşază în fiecare câteva bucăţi de căpşuni şi toarnă deasupra aspic, cât să le acopere. Pune din nou formele în congelator şi lasă-le să se întărească cel puţin o oră.
Cât timp se întăreşte aspicul, curăţă kiwi şi taie-le bucăţi, apoi mixează-le cu zahăr şi cu zeama de la o lămâie până când obţii un sos omogen. Trece-1 printr-o sită fină care să reţină seminţele de kiwi şi pune-1 în frigider.
Scoate formele din congelator, răstoarnă-le pe farfurii şi toarnă în jurul lor sosul de kiwi. Decorează cu frunze de mentă, bucăţi de căpşuni şi frişcă.
Căpşuni în aspic cu sos de kiwi
Poftă bună!