Coaste delicioase de miel cu sos de vin
PrinteazaO reteta de coaste delicioase de miel cu sos de vin din: coaste de miel, plante aromatice, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, cimbru, amidon si unt.
- 12 coaste de miel
- 2 linguri plante aromatice tocate
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru sos:
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 750 ml vin roşu
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 crenguţă de rozmarin
- 20 g amidon
- 80 g unt
pentru decor:
- 250 g ceapă mică
- 30 g unt
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa pentru sos şi usturoiul şi pune-le într-o cratiţă împreună cu untul, cimbrul, rozmarinul şi vinul roşu.
Pune pe foc şi lasă la fiert până când scade la 2/3din cantitate. Intre timp, amestecă amidonul în puţină apă rece şi pune-1 în sos. Lasă la fiert până se îngroaşă. Filtrează sosul prin sită, pune sare dacă mai trebuie şi ţine-1 la cald.
Pentru decor, topeşte untul într-o tigaie neaderentă, adaugă ceapa curăţată şi prăjeşte-o, la foc mare, timp de 5-6 minute. Pune sare şi piper, după gust, toarnă 1/2 pahar de apă, pune capacul şi fierbe-o 15 minute.
Condimenteză cu sare şi piper, după gust, coastele de miel şi presară-le cu plantele aromatice tocate mărunt. Prăjeşte coastele într-o tigaie cu ulei timp de 2-3 minute.
Serveşte coastele imediat, cu garnitura de ceapă şi stropite cu sosul de vin.
Coaste delicioase de miel cu sos de vin
Poftă bună!