Bavareză de ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de bavareza de ciocolata din: lapte, smantana, zahar, ciocolata menaj, portocala, foi de gelatina, galbenusuri si grand marnier.

Ingrediente:Bavareză de ciocolată

  • 250 ml lapte
  • 250 ml smântână dulce
  • 100 g zahăr
  • 80 g ciocolată menaj
  • 1 portocală
  • 4 foi de gelatină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 pahar Grand Marnier

 

Mod de preparare:

Încălzeşte laptele într-o crăticioară împre­ună cu coaja rasă de portocală. Separat, înmoaie gelatina în apă rece.

Dizolvă ciocolata în jumătate de pahar de lapte, pe foc foarte mic. Intr-un alt vas bate gălbenuşurile cu zahărul, adau­gă siropul de ciocolată, amestecând perma­nent, precum şi restul de lapte cu portocală.

Pune crema într-o crăticioară şi fierbe-o la foc mic, adaugă gelatina înmu­iată şi stoarsă bine şi bate energic cu un tel până când începe să se îngroaşe. Strecoară compoziţia prin sită şi las-o să se răcească.

Bate smântână până când devine frişcă şi încorporeaz-o în crema răcită. Stropeşte două forme de bavareze cu Grand Marnier, toarnă compoziţia în ele şi pune-le la frigi­der pentru cel puţin 3 ore.

Bavareză de ciocolată

Bavareză de ciocolată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.