Bavareză de ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de bavareza de ciocolata din: lapte, smantana, zahar, ciocolata menaj, portocala, foi de gelatina, galbenusuri si grand marnier.
- 250 ml lapte
- 250 ml smântână dulce
- 100 g zahăr
- 80 g ciocolată menaj
- 1 portocală
- 4 foi de gelatină
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 pahar Grand Marnier
Mod de preparare:
Încălzeşte laptele într-o crăticioară împreună cu coaja rasă de portocală. Separat, înmoaie gelatina în apă rece.
Dizolvă ciocolata în jumătate de pahar de lapte, pe foc foarte mic. Intr-un alt vas bate gălbenuşurile cu zahărul, adaugă siropul de ciocolată, amestecând permanent, precum şi restul de lapte cu portocală.
Pune crema într-o crăticioară şi fierbe-o la foc mic, adaugă gelatina înmuiată şi stoarsă bine şi bate energic cu un tel până când începe să se îngroaşe. Strecoară compoziţia prin sită şi las-o să se răcească.
Bate smântână până când devine frişcă şi încorporeaz-o în crema răcită. Stropeşte două forme de bavareze cu Grand Marnier, toarnă compoziţia în ele şi pune-le la frigider pentru cel puţin 3 ore.
Bavareză de ciocolată
Poftă bună!