ideal pentru iubitorii de supă clară și aromată. Acest preparat clasic franțuzesc se caracterizează prin claritatea și bogăția gustului său, fiind realizat dintr-un fond de pește clarificat și îmbogățit cu arome subtile. Este perfect pentru a deschide o masă elegantă sau pentru a fi savurat ca un fel principal ușor și […]
Cum sa alegi peste proaspat
PrinteazaCum sa alegi peste proaspat: Calitatea finală a unui preparat din peşte depinde în mare parte de prospeţimea lui. Aşadar, este important să cunoaşteţi regulile alegerii lui în momentul în care îl cumpăraţi.
Primul factor ce trebuie luat în consideraţie este aspectul general: corpul peştelui trebuie să fie rigid, rezistent la apăsare şi elastic, pe când pielea va trebui să fie lucioasă, strălucitoare şi colorată viu.
Dacă aveţi îndoieli, mai sunt alte aspecte demne de luat în seamă: peştele proaspăt are ochii limpezi, vivaci, transparenţi şi convecşi.
Ochii opaci sunt un semn negativ, iar cei adânciţi în orbite arată că nu trebuie cumpărat sub nici o formă. Solzii peştilor proaspăt pescuiţi sunt lipiţi unul de altul şi strălucitori, iar pe măsură ce trece timpul tind să se desprindă cu uşurinţă.
Mişcaţi uşor branhiile: în interior trebuie să fie umede şi să aibă o culoare frumoasă roşiatică; un aspect opac şi cenuşiu semnalează că peştele a fost prins de câteva zile. în sfârşit, nu trebuie să miroasă strident, ci să amintească în mod plăcut mediul din care provine. „Mirosuri puternice, acre şi de amoniac indică o stare progresivă de alterare.
Peştele de crescătorie nu e neapărat mai puţin bun decât cel care creşte în sălbăticie.
O alimentaţie echilibrată şi respectul faţă de mediul ambiant natural al fiecărei specii fac carnea lui gustoasă şi robustă.
un preparat traditional romanesc, plin de arome intense si beneficii pentru sanatate. Descopera cum poti prepara un bors de peste afumat delicios si hranitor, perfect pentru orice ocazie. Ingrediente: 500 g peste afumat (crap, macrou, somon): Pestele afumat adauga o aroma intensa si un gust distinctiv borsului. 2 morcovi: […]