Spată de miel cu piure de usturoi

Printeaza

O reteta de spata de miel cu piure de usturoi din: spata de miel, usturoi, unt, spanac, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Spată de miel cu piure de usturoi

  • 1 spată de miel dezosată
  • 5 căpăţâni mari de usturoi
  • 30g unt
  • 150g spanac
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi şi 3 căţei de usturoi în feliuţe. Întindeţi bucata de carne pe planşetă şi condimentaţi-o cu sare şi piper. Repartizaţi pe bucata de carne spanacul şi usturoiul, tăiate. Rulaţi carnea şi prindeţi marginile cu scobitori.

Stropiţi ruloul obţinut cu ulei şi puneţi-l la cuptor într-o tavă unsă, pentru cel puţin 40 de minute.

Curăţaţi tot usturoiul rămas şi puneţi-l într-o crăticioară cu puţin unt, 100ml apă caldă, sare şi piper. Puneţi la fiert, la foc potrivit. După 20 de minute luaţi vasul de pe foc, lăsaţi puţin la răcit şi apoi faceţi un piure din căţeii de usturoi.

Pentru a obţine un piure cât mai fin, amestecaţi treptat usturoiul cu puţină apă în care a fiert. Se poate adăuga 1 lingură unt şi 1 lingură smântână în acelaşi scop.

Se serveşte piureul fierbinte cu câte 1 felie mai groasă de ruladă din miel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.