Pizza Marinara
PrinteazaO reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 200 g roşii decojite
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza. Pasează roşiile şi condimentează-le cu sare şi piper râşnit, după gust. Intinde aluatul pe planşeta presărată cu faină şi decupează din el 4 discuri cu diametrul de 22-24 cm. Pune în centrul fiecăruia câte puţină pastă de roşii şi întinde-o pe toată suprafaţa cu ajutorul unei linguri, lăsând o margine de circa 1 cm.
Stropeşte-le cu puţin ulei, insistând mai ales pe margini. Spală şi toacă pătrunjelul. Curăţă usturoiul şi taie-1 feliuţe foarte subţiri. Presară pizzele cu jumătate din cantitatea de pătrunjel şi din lamelele de usturoi.
Coace-le circa 15 minute la 220° C, apoi presară-le cu restul de pătrunjel şi usturoi. Dă-le din nou la cuptor pentru încă 10 minute şi serveşte-le fierbinţi.
Pizza Marinara
Poftă bună!