Cupe de iaurt cu sos de afine
PrinteazaO reteta delicioasa de cupe de iaurt cu sos de afine din: iaurt slab, zahar, smantana dulce, gelatina, afine, zahar, vin rosu, scortisoara si afine.
- 200 g iaurt slab
- 2 linguri zahăr
- 180 ml smântână dulce
- 1 foaie de gelatină
pentru sos:
- 250 g afine
- 1 lingură zahăr
- 1/2 pahar vin roşu
- scorţişoară (pulbere)
pentru decor:
- afine
Mod de preparare:
Amestecă, într-un castron, iaurtul la temperatura camerei cu zahărul. înmoaie gelatina în apă rece şi stoarce-o bine, apoi pune-o într-o crăticioară cu 1 lingură de smântână şi dizolv-o, la foc foarte mic.
Toarnă gelatina peste iaurt şi amestecă. Bate smântână rămasă până când devine frişcă şi încorporeaz-o în compoziţia de iaurt, amestecând cu o lingură de jos în sus, pentru ca amestecul să nu se lase.
Toarnă în 4 forme semisferice, pune în frigider să se întărească, apoi transferă în congelator 20 de minute.
Intre timp, spală afinele, pune-le într-o crăticioară cu 1 lingură de zahăr, după care adaugi vinul roşu şi un praf de scorţişoară. Fierbe-le la foc mic până când siropul lăsat se îngroaşă.
Scoate formele din congelator, răstoarnă conţinutul pe farfurii şi serveşte-le decorate cu sosul de afine şi cu fructe proaspete tăiate jumătăţi.
Cupe de iaurt cu sos de afine
Poftă bună!