Friptura de miel cu lamaie si usturoi din: fripturi de miel, ulei de masline, morcov, telina, cimbru, usturoi, coaja de lamai, pasta de tomate, rosii, supa de miel, otet balsamic. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier […]
Friptura miel cu levantica si usturoi
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.
De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
Ingrediente:
- 500 g carne de miel
- 1 cana pesmet
- 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi
- 1 lingura amestec de provence
- 1/2 lingurita piper
- 2 catei de usturoi
- 1-2 lingurite frunze si flori uscate de levantica
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt
- 1 cana vin rosu
- mustar iute de Dijon
Mod de preparare:
Usturoiul tocat se rumeneste in unt iar apoi se arunca. Se curata grasimea de pe carnea de miel, adaugandu-e apoi in aceeasi tigaie, prajindu-se cate 5 minute pe fiecare parte.
Se lasa sa se raceasca pe o farfurie. Se amesteca toate celelalte ingrediente uscate, pastrandu-se doar 1/2 lingurita de levantica deoparte.
Cand carnea s-a racit se unge cu mustar si apoi cu mixtura de mai sus. Se baga la cuptor la 220°C cca 20 minute.
In acest timp se pune vinul in tigaie, se amesteca cu sosul, se adauga restul de levantica si se amesteca bine.
Mixtura rezultata se foloseste ca sos.
Poftă bună!
poate iti place si:
Friptura de miel cu lamaie si usturoi
Pofta buna!