Miel Boulangere
PrinteazaMiel Boulangere din: cartofi, ceapa, zeama de legume, usturoi, menta, rozmarin, unt, pulpa de miel, ardei gras, ceapa rosie, suc de lamaie, capere si ulei de masline.
Ingrediente:
- 1.8 kg cartofi, taiati fin
- 1 ceapa taiata pestisori
- 600 ml zeama de legume
- 5 catei usturoi zdrobit
- 3 linguri menta tocata fin
- 2 linguri rozmarin tocat fin
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2 kg pulpa miel
sos:
- 3 ardei grasi rosii
- 1 ceapa mica rosie, taiata pestisori
- 0.5 suc lamaie
- 2 linguri capere
- 2 linguri ulei de masline
- 5 frunze menta tocate fin
Mod de preparare
Se opareste ceapa in apa clocotita timp de 2 minute. Se incinge cuptorul la 200 grade.
Unge cu unt o tava mare de copt (de cca. 4,5 kg) si se intind in straturi cartofii si ceapa, condimentand cu sare si piper.
Toarna deasupra zeama de legume si se da tava la cuptor pentru 30 minute.
Se amesteca cu mixerul usturoiul, menta, rozmarinul si untul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Pune bucata de miel pe planseta si se indeparteaza portiunile de grasime.
Se fac pe toata suprafata pulpei 6-7 taieturi adanci si cu o lingurita se introduce amestecul de unt in taieturile facute.
Apoi, cu restul compozitiei, se unge pulpa de miel. Pune carnea pe gratarul de cuptor, deasupra cartofilor si se lasa sa se friga, la foc potrivit pentru 1 ora si 40 de minute.
Pentru sos se coc ardeii pe plita, se lasa sa se raceasca, apoi se curata de pielite.
Taie in fasii subtiri. Se pune ceapa rosie intr-un vas, se adauga sucul de lamaie, se condimenteaza cu sare si se lasa sa se marineze. Se adauga ardeii grasi, caperele, uleiul de masline si menta. Mai adauga sare, daca este necesar, piper si se amesteca bine.
Scoate pulpa din cuptor, se pune pe un fund de lemn, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa 10 minute.
Se taie in felii, care se aseaza pe un platou garnisit cu foi de salata verde si se servesc cu garnitura de cartofi si sosul alaturi.
Poftă bună!