Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de pui cu struguri si cascaval afumat din: piept de pui, cascaval afumat, bacon afumat, ulei de masline extravirgin, otet alb, telina, salata verde, vin alb, sare si piper.
- 500 g piept de pui (2 bucăţi)
- 120 g caşcaval afumat
- 100 g struguri
- 80 g bacon afumat
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură oţet alb
- 3 tije de ţelină
- 1 lăptucă (salată verde)
- 1 pahar vin alb
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune piepţii de pui într-o tigaie, toarnă peste ei vinul, adaugă sare şi piper, după gust, şi lasă-i să fiarbă, cu vasul acoperit, la foc mic, timp de 15 minute. Lasă carnea să se răcească şi taie-o cuburi.
Spală tijele de ţelină şi taie-le feliuţe. Spală strugurii, taie boabele în două şi scoate-le sâmburii. Taie caşcavalul afumat bastonaşe, iar baconul, felii subţiri. Pune pieptul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi dă-1 la cuptor câteva minute.
Intre timp, spală şi usucă frunzele de lăptucă şi aran- jează-le pe patru farfurii. Aşază într-un castron bucăţile de pui, ţelina, boabele de struguri şi caşcavalul afumat. Asezonează cu ulei de măsline, oţet, sare şi piper, după gust şi amestecă.
Pune pe fiecare farfurie, peste frunzele de lăptucă, din amestecul de carne cu ţelină, struguri şi caşcaval afumat. Aşază deasupra câteva feliuţe crocante de bacon şi serveşte.
Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat
Pofta bună!