Rulada de spanac cu branza
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de spana cu branza din: spanac, ou, cascaval, branza de vaci, branza ricotta, sunca de Praga, usturoi, sare si piper.
- 500 g spanac fiert
- 1 ou mare
- 200 g caşcaval ras
- 200 g brânză de vaci
- 200 g brânză ricotta
- 200 g şuncă de Praga
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bate oul cu puţină sare şi piper, după gust, şi încorporează-l în spanacul fiert si bine scurs. Presară deasupra caşcavalul ras şi dă tava la cuptorul încins pentru zece minute sau până când s-a topit caşcavalul. Lasă să se răcească bine.
Amestecă într-un blender brânza de vaci cu ricotta şi usturoiul. întinde cu grijă peste foaia de spanac răcită. Deasupra, aşază felii de şuncă şi rulează cu grijă, folosind hârtia de copt.
Când ai obţinut rulada, înfăşoar-o în folie de aluminiu şi dă-o la rece până în momentul servirii.
Varinate: Poţi înlocui şunca de Praga cu fileuri de somon afumat, caz în care adaugă în crema de brânză puţin mărar verde tocat mărunt.
Rulada de spanac cu branza
Poftă bună!