Iepure cu sos pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de iepure cu sos pesto din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, frunze de salvie, sos pesto, ulei de masline extravirgin, bacon, unt, vin alb, supa de pui, faina, sare si piper.
- 4 pulpe de iepure
- 3 cepe mici
- 5 căţei de usturoi
- 4 frunze de salvie
- 2 linguri sos pesto
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 g bacon
- 20 g unt
- 1 pahar vin alb
- 300 ml supă de pui sau 1 cub concentrat de pui
- 1/2 lingură faină albă
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Taie cuburi baconul şi prăjeşte-1 într-o tigaie neaderentă, până când se topeşte grăsimea, după care o scurgi şi scoţi baconul prăjit.
Pune în aceeaşi tigaie 2 linguri ulei de măsline şi prăjeşte pulpele de iepure. Când acestea sunt gata, scoate-le şi pune în tigaie alte 2 linguri de ulei, adaugă ceapa tăiată julien şi usturoiul. Lasă-le să se înmoaie, la foc mic, apoi adaugă baconul prăjit, pulpele de iepure şi frunzele de salvie.
Toarnă vinul şi lasă la fiert până când se evaporă. Pune sare şi piper, după gust, apoi toarnă 2 polonice de supă caldă. Fierbe carnea timp de 40 de minute, adăugând, dacă este nevoie, câte puţină supă.
Când sunt gata, scoate pulpele din tigaie şi ţine-le la cald. Pune în tigaie untul frecat şi cu făina. Amestecă bine pentru ca untul să se topească, apoi adaugă 1 polonic de supă şi fierbe totul 5 minute, până când sosul se îngroaşă bine. Incorporează sosul pesto şi amestecă bine. Toarnă sosul peste pulpe şi serveşte imediat, fierbinte.
Iepure cu sos pesto
Poftă bună!