Papricas de oaie
PrinteazaO reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi.
Ingrediente
- 1 kg carne de oaie
- 4-5 cepe
- putina boia dulce
- 1 ardei gras
- o rosie
- otet diluat
- pasta de rosii
- 2-3 cartofi (se poate si fara)
Preparare
Carnea curatata de grasime si pielite se fierbe in apa clocotita. Cand este gata, bine fiarta, se scoate, se taie bucati si se pune deoparte. Se spala ceapa si se taie feliute subtiri. Se pune in ulei si se inmoaie la foc mic. Se adauga ardeiul taiat suvite si rosia taiata patratele.
Se amesteca pana se inmoaie. Se adauga carnea. Se amesteca. Se adauga cartofii, eventual, si se amesteca cateva minute. Se adauga o lingurita de faina amestecata cu apa si o lingura de pasta de rosii. Se da cratita la cuptor pana cand sosul s-a format si a scazut.
Poftă bună!