Cotlet de miel cu pesmet aromat
PrinteazaO reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet, patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale.
- 500 g carne de miel (cotlet)
- 50 g pesmet
- 1 legătură de pătrunjel
- 4-5 crenguţe de cimbru
- 1 lămâie
- 2 linguri parmezan ras
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 20 g unt
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare şi piper
pentru ardei:
- 250 g ardei gras galben
- 250 g ardei gras roşu
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3-4 crenguţe de cimbru
- 2 linguri migdale tocate şi prăjite
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie cotletul de-a lungul coastelor. Indepărtează grăsimea de la suprafaţă şi aşază bucăţile într-o tavă. Toacă cimbrul şi pătrunjelul mărunt, rade coaja de lămâie (numai partea galbenă) şi pune-le într-un castron.
Adaugă în castron pesmetul, parmezanul ras, 1 căţel de usturoi tocat şi 2 linguri ulei de măsline. Pune sare şi piper, apoi amestecă bine. Tăvăleşte cotletele prin acest amestec în aşa fel încât pesmetul aromat să fie repartizat uniform pe toate părţile.
Curăţă şi spală ardeii, apoi taie-i sferturi. încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi căleşte uşor căţelul de usturoi curăţat; adaugă ardeii, pune sare şi piper, după gust, apoi cimbrul tocat fin şi migdalele. Amestecă şi ţine pe foc încă 10 minute, având grijă ca textura ardeilor să rămână fermă.
Incinge într-o tigaie uleiul de măsline şi untul (indicate la ingredientele pentru cotlete). Căleşte 1 căţel de usturoi curăţat, adaugă cotletele pane, crenguţa de rozmarin şi prăjeşte bine carnea pe ambele părţi.
Pune sare şi piper, după gust, şi dă la cuptor pentru 10 minute. Pune ardeii sotaţi pe un platou şi aşază deasupra cotletele de miel.
Cotlet de miel cu pesmet aromat
Poftă bună!