Mingiute de orez cu branza brie
PrinteazaO reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie, usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si ulei.
- 300 g orez
- 1 l supă
- 1 ceapă roşie
- 1-2 căţei de usturoi
- 4 ouă
- 50 g parmezan
- 125 g brânză brie (mozzarella)
- făină
- pesmet
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Căleşte ceapa şi usturoiul în puţin ulei încins. Când au devenit sticloase, adaugă orezul şi lasă până devine şi el sticlos. Toarnă câte o cană cu supă fierbinte şi amestecă bine. Lasă sâ se absoarbă lichidul şi toarnă din nou supă, până termini tot lichidul.
La final, adaugă parmezanul ras, amestecă bine şi lasă să se răcească. Adaugă două ouă, potriveşte de sare şi piper şi modelează bile de mărimea mingilor de ping- pong. Introdu câte o bucăţică de brânză brie în fiecare dintre ele, tăvăleşte-le prin făină, ou şi pesmet (ca la şniţele).
Prăjeşte-le în ulei încins, scoate-le pe un şervet de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei şi serveşte-le calde, stropite cu lămâie sau cu sos de roşii şi garnitură de cartofi.
Mingiute de orez cu branza brie
Poftă buna!