Cupe cu iaurt şi prune
PrinteazaO reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe.
- 500 g iaurt slab
- prune coapte
- 2 linguri zahăr pudră vanilat
- frunze de mentă
- 2 foi de gelatină
- 2 linguri lichior de fructe (cremă de banane)
pentru decor:
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Spală şi taie cuburi prunele şi pune-le să se marineze în lichior, împreună cu frunzele de mentă. Intre timp, înmoaie gelatina în apă rece.
Amestecă într-un castron iaurtul cu zahărul pudră vanilat şi adaugă gelatina dizolvată în puţin lichid de la marinată.
Scurge prunele din marinată şi ameste- că-le cu iaurtul. Toarnă compoziţia în 4 cupe mici. Pune-le în frigider 1 oră pentru a se răci înainte să le serveşti. Decorează cupele cu frunze de mentă proaspătă.
Variante: Poţi diversifica reţeta, înlocuind prunele cu alte fructe (căpşuni, piersici, caise sau fructe de pădure), decorând cupele cu câte o alună prăjită.
Cupe cu iaurt şi prune
Poftă bună!