Cupe cu iaurt şi prune

Printeaza

O reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe.

Ingrediente:Cupe cu iaurt şi prune

  • 500 g iaurt slab
  • prune coapte
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat
  • frunze de mentă
  • 2 foi de gelatină
  • 2 linguri lichior de fructe (cremă de banane)

pentru decor:

  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Spală şi taie cuburi prunele şi pune-le să se marineze în lichior, împreună cu frunzele de mentă. Intre timp, în­moaie gelatina în apă rece.

Amestecă într-un castron iaurtul cu zahărul pudră vanilat şi adaugă gelatina dizolvată în puţin lichid de la ma­rinată.

Scurge prunele din marinată şi ameste- că-le cu iaurtul. Toarnă compoziţia în 4 cupe mici. Pune-le în frigider 1 oră pentru a se răci înainte să le serveşti. Decorează cupele cu frunze de mentă proaspătă.

Variante: Poţi diversifica reţeta, înlocuind prunele cu alte fructe (căpşuni, piersici, caise sau fructe de pădure), decorând cupele cu câte o alună prăjită.

Cupe cu iaurt şi prune

Cupe cu iaurt şi prune

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.