Sufleu de cascaval cu nucsoara

Printeaza

O reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte, faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Sufleu de cascaval cu nucsoara

  • 200 g cascaval ras
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 60 g unt topit
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Pune laptele cu amidonul la foc mic si amesteca pana devine cremos. Da deoparte. Cerne făina şi toarnă dea­supra untul topit. Amestecă totul la foc mic, pana ce faina devine aurie.

Pune deasupra sosul de lapte şi amidon şi amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe, la de pe foc şi lasă să se răcească.

Separat, bate albuşurile cu un praf de sare până stau băţ. între timp, încorporează în sos gălbenuşurile, unul câte unul, iar la final, pune caşcavalul, un praf de piper şi de nucşoară.

Cu o spatulă sau o lingură de lemn, încorporează spu­ma de albuşuri, amestecând într-un singur sens, dinspre fundul vasului în sus, până se omogenizează.

Tapetează cu unt şi făină vasele micuţe speciale pentru sufleuri ori un vas yena mai mare şi toarnă * compoziţia. Dă la cuptorul fierbinte pentru 25-30 de minute. Serveşte imediat.

Sufleu de cascaval cu nucsoara

Sufleu de cascaval cu nucsoara

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.