Sufleu de cascaval cu nucsoara
PrinteazaO reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte, faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara.
- 200 g cascaval ras
- 6 oua
- 500 ml lapte
- 3 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 60 g unt topit
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Pune laptele cu amidonul la foc mic si amesteca pana devine cremos. Da deoparte. Cerne făina şi toarnă deasupra untul topit. Amestecă totul la foc mic, pana ce faina devine aurie.
Pune deasupra sosul de lapte şi amidon şi amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe, la de pe foc şi lasă să se răcească.
Separat, bate albuşurile cu un praf de sare până stau băţ. între timp, încorporează în sos gălbenuşurile, unul câte unul, iar la final, pune caşcavalul, un praf de piper şi de nucşoară.
Cu o spatulă sau o lingură de lemn, încorporează spuma de albuşuri, amestecând într-un singur sens, dinspre fundul vasului în sus, până se omogenizează.
Tapetează cu unt şi făină vasele micuţe speciale pentru sufleuri ori un vas yena mai mare şi toarnă * compoziţia. Dă la cuptorul fierbinte pentru 25-30 de minute. Serveşte imediat.
Sufleu de cascaval cu nucsoara
Poftă bună!