Paste simple gratinate

Printeaza

O reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan, sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare.

Ingrediente:Paste simple gratinate

  • 400 g paste (fundiţe, spirale)
  • 4 linguri cu parmezan
  • 2 felii de şuncă
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

pentru sos bechamel:

  • 50 g unt
  • 2 linguri cu făină
  • 400 ml lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă 8-10 minute (pentru mai multă siguranţă, conform indicaţiilor de pe ambalaj). Intre timp, prepară sosul bechamel. într-o crăticioară, încinge untul şi adaugă făina. Amestecă repede, până ce făina devine aurie.

Subţiază treptat cu laptele, amestecând încontinuu ca să se dizolve cocoloaşele. Lasă să dea în câteva clocote. încinge o tigaie şi perpeleşte, fără grăsime, feliile de şuncă tăiate cât mai subţire.

Intr-un vas, încinge untul, adaugă şunca şi pastele scurse de apă şi amestecă la foc mic. Adaugă sosul bechamel şi parmezanul.

Pune vasul în cuptorul în­cins şi ţine la foc redus până ce pastele capătă o culoare arămie. Serveşte imediat cu rozmarin proaspăt.

Paste simple gratinate

Paste simple gratinate

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • paste gratinate cu sunca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.