Ceapa umpluta cu ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei.

Inrgediente:Ceapa umpluta cu ricotta

  • 2 kg ceapă (6-7)
  • 250 g brânză ricotta
  • 2 linguri cu parmezan
  • 2 ouă mari
  • nucşoară
  • sare
  • piper
  • firimituri de pâine
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă apă rece şi pune-le la fiert în apă cu sare până se înmoa­ie. Lasa-le sa se scurga si sa se raceasca bine.

Scobeşte interiorul cepelor şi păstrează doar jumătate din miez. într-un castronel, amestecă brânza cu gălbenuşurile, nucşoară după gust, sare şi piper şi miezul păstrat de la cepele fierte, tocat mărunt.

Bate albuşurile spumă împreună cu un praf de sare. încorporează spuma în com­poziţia de brânză şi umple cepele. Presară deasupra fiecărei cepe firimituri de pâine  uscată, un strop de ulei şi parmezan ras.

Acoperă cu căpăcele de ceapă, aşază cepele într-o tavă unsă cu puţin ulei şi dă la cuptorul încins pentru 30-40 de minute. Sunt delicioase servite la temperatura camerei.

Ceapa umpluta cu ricotta

Ceapa umpluta cu ricotta

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.