Vinete cu usturoi si ardei iute
PrinteazaO reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi, ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper.
- 4 vinete mari lunguiete
- 1 capatana usturoi
- 2 ardei capia mari
- 1 ardei iute
- rosii
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele în două, pe lungime, apoi tăiaţi jumătăţile tot pe lungime în fâşii cu grosimea de 2 – 3cm. Săraţi-le şi lăsaţi-le 10 minute pe un fund de lemn să se scurgă zeama. Puneţi-le apoi într-o tavă de aragaz, cu ulei şi puneţi tava la cuptor la foc potrivit.
Coaceţi, separat, roşiile, usturoiul şi ardeii, înfăşurate în folie de aluminiu, într-o tavă uscată. După ce s-au înmuiat, scoateţi-le, lăsaţi-le la răcit şi apoi curăţaţi-le de pieliţă şi coji. Faceţi din ele un piure cât mai fin, măruntindu-le cu un blender sau trecându-le prin maşina de tocat came.
Când vinetele s-au înmuiat, turnaţi peste ele piureul de roşii, ardei şi usturoi. Mai ţineţi tava la cuptor 5 minute, apoi scoateţi preparatul din tavă şi serviţi-l cald.
Vinete cu usturoi si ardei iute
Poftă bună!