Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii
PrinteazaO reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din: muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si piper.
- 1 muşchi de purcel (circa 500 g)
- untură de raţă (sau de gâscă)
- 100 g boia dulce
- 15 g unt
- 100 g spanac
- sare şi piper
Mod de preparare:
Presară cu boiaua dulce, sare şi piper, după gust, muşchiul de purcel. Leagă-1 strâns cu aţă de bucătărie şi lasă-1 să se fezandeze circa 3 ore. Fierbe muşchiul de porc în baie de untură de raţă timp de 4 ore. îndepărtează aţa de bucătărie, lasă-1 să se răcească şi înfa- şoară-1 în folie de aluminiu, apoi pune-l în frigider pentru 12 ore.
Taie muşchiul bucăţi cu grosimea de circa 4 cm şi pune-le în tigaia încinsă. Prăjeşte-le pe toate părţile până când exteriorul devine crocant.
Scoate bucăţile de carne şi adaugă în tigaie, peste zeama rămasă de la carne, unt cât o nucă. Ţine pe foc până scade puţin şi se elimină apa în exces. Spală spanacul, usucă-1 şi căleşte-1 în tigaia unsă cu unt. Pune spanacul pe farfurii, aşază deasupra o bucată de muşchi şi stropeşte totul cu sos.
Dacă nu găseşti untură de raţă sau de gâscă, poţi folosi untură de porc amestecată cu ulei de măsline extravirgin cu arome. Această metodă de preparare face carnea foarte moale şi suculentă.
Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii
Pofta bună!