Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz
PrinteazaO reteta de ciolan de porc cu cimbru, ananas si praz din: ciolan de porc, ceapa alba, usturoi, cimbru, ienupar, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, faina, sare, piper, ananas si praz.
- 2 ciolane de porc (circa 1,5 kg)
- 60 g ceapă albă
- 2 căţei de usturoi
- 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt
- 4-5 bobite de ienupăr
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 pahar vin alb sec
- 2 linguri faină albă
- sare şi piper
pentru ananas:
- 500 g ananas
- 80 g praz
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi usturoiul. Spală şi curăţă cimbrul, zvântă-1 şi toacă-1 mărunt împreună cu bobiţele de ienupăr. Toacă ceapa şi usturoiul mărunt, adaugă-le peste cimbru şi ienupăr şi amestecă totul bine.
Unge ciolanele cu amestecul de ceapă. Condimentează cu sare şi piper, după gust, ciolanele pe toate părţile şi stropeşte-le cu jumătate din cantitatea de ulei . Acoperă ciolanele cu un capac sau cu o folie transparentă şi lasă-le să se odihnească 30 de minute. încălzeşte cuptorul la 180° C şi dă carnea prin puţină făină.
Incinge uleiul rămas într-o tavă pentru cuptor. Când s-a încins, pune ciolanele tăvălite prin faină şi prăjeşte-le, la foc mediu, timp de 5-10 minute, apoi stropeşte-le cu vinul alb. Pune tava cu ciolanele în cuptor şi coace-le timp de 1 oră.
Taie ananasul triunghiuri şi prazul rondele subţiri. După 30 de minute de când ai pus ciolanele în cuptor, încinge uleiul de măsline şi căleşte prazul şi ananasul timp de 2 minute.
Pune ananasul şi prazul călite peste ciolanele din cuptor şi lasă încă 30 de minute la copt; dacă zeama din tavă scade de tot, adaugă puţină apă. Serveşte ciolanul tăiat felii, acoperite cu sosul din tavă, ananas şi praz.
Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz
Poftă bună!