Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie
PrinteazaO reteta simpla de cotlet de porc cu piure de ceapa rosie din: cotlet de dezosat de porc, ceapa rosie, cartofi, lapte, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper.
- 600 g cotlet dezosat de porc
- 3 cepe roşii
- 4 cartofi
- 50 ml lapte
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 crenguţă cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi taie-o rondele subţiri. Prăjeşte carnea într-o tigaie cu ulei de măsline încins, apoi pune-i sare şi piper, după gust.
Când s-a rumenit, adaugă ceapa roşie, laptele şi cimbrul. Lasă la fiert 1 oră şi 30 de minute. Pune cartofii la fiert în apă clocotită cu un praf de sare, apoi scurge-i, decojeşte-i şi taie-i cuburi.
Serveşte friptura tăiată felii, cu garnitură de ceapă şi cartofi fierţi, condimentaţi, după gust, şi stropiţi cu ulei.
Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie
Poftă bună!