Escalop de ciuperci din carne de oaie
PrinteazaEscalop de ciuperci din carne de oaie din: carne de oaie, sare, faina, unt, ulei, paine, mere, masline, vin alb, coniac, piper si nucsoara.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de oaie fara os
- 50 g sare
- 75 g faina
- 250 ml ulei
- 50 g unt
- 500 g paine alba
- 600 g mere
- 100 g masline
- 100 ml vin alb
- 25 ml conaic
- 2 g piper
- 2 g nucsoara
Mod de preparare:
Escalop de ciuperci din carne de oaie: Carnea se taie felii subţiri, două bucăţi pentru o porţie, care se bat cu ciocanul, se dă sare, se trec prin făină şi se prăjesc în grăsime încinsă.
Se scot într-un vas. Uleiul în care s-a prăjit carnea se stinge cu vin şi supă, se adaugă ciupercile înăbuşite în unt, se potriveşte sosul cu sare şi piper şi se adaugă carnea; se mai dă un clocot şi se servesc.
Garnitura adecvată este pilaful cu caşcaval ras sau piureul de cartofi.
Poftă bună!