Aperitive din peste: Icre
PrinteazaO reteta de icre din: icre, ulei si sare de lamaie sau zeama de lamaie.
- 100 g icre
- 300 – 350 ml ulei
- sare de lamaie sau zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare:
Icrele proaspete, scoase din peste se trec imediat printr-o sita rara, pentru a inlatura pielitele. Se sareaza potrivit, se pun intr-un castraon sau borcan si se lasa la rece. icrele se leaga mai bine si au un gust mai bun daca se lasa cel putin 24 de ore la rece.
Icrele se presara astfel: se amesteca cu un tel, turnand cate putin ulei si amestecand repede ca uleiul sa nu se stranga intr-un singur loc. Se mareste treptat cantitatea de ulei, stropindu-se intre timp icrele cu putin apa sau sifon. La sfarsit se adauga putina zeama de lamaie, dupa gust, continuand amestecarea si stropirea cu apa si sifon.
Se se intampla ca icrele sa se taie, se ia o lingura de icre nepreparate care se amesteca bine intr-un vas separat, picurand cate putin ulei si putina apa sau sifon amestecandu-se continuu, apoi se adauga putin cate putin din increle taiate.
Icrele taiate se pot drege, de asemenea si cu miez de paine. Icrele bine legate se tin la rece 2-3 ore, dupa care, daca s-au intarit, se mai amesteca usoar, adaugand putina apa sau sifon, atat cat primesc icrele. Se servesc cu ceapa taiata marunt.
Pofta bună!