Cosulete cu inghetata
PrinteazaO reteta de cosulete cu ingheatata din: margarina, faina, ulei, otet, apa rece si ingheatata.
- 1 pachet cu margarină sau unt
- 2 linguri cu făină
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingură cu oţet
- 1 ceşcuţă cu apă rece
- îngheţată
Mod de preparare:
Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. Intr-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apă şi un praf de sare şi frământă bine.
Lasă aluatul să se odihnească. întinde o foaie pătrată, de 30-40 cm, şi adaugă una dintre cele trei părţi de margarină.
Impatureste-o si las-o la frigider 30 de minute. Aluatul racit il mai intinzi o data si il acoperi cu cea de-a doua parte de margarina. 30 de minute la rece, apoi repeti operatia cu ultima parte de margarina.
Intinde aluatul într-o foaie nu foarte groasă. Taie din ea cercuri şi aşază-leîn forme neunse. Coace-le aproximativ 20 de minute. După ce s-au răcorit, umple-le din belşug cu îngheţată.
Cosulete cu inghetata
Poftă bună!