Friptură de viţel cu arome de vară
PrinteazaO reteta de friptura de vitel cu arome de vara din: muschi de vitel, pepene galben, marsala, unt, sare, piper, parmezan si frunze de creson.
- 4 felii de muschi de vitel (cate 150 g fiecare)
- 1 pepene galben
- 1/2 pahar Marsala
- unt
- sare si piper
pentru cruste:
- 7 linguri parmezan ras
pentru decor:
- 30 g frunze de creson
Mod de preparare:
Taie pepenele galben felii, curăţă-le de coajă şi prăjeşte-le, pe ambele părţi, în 40 de grame de unt. Toarnă 12 pahar de Marsala şi lasă vinul să fiarbă până când se evaporă. Ţine feliile de pepene pe foc câteva minute în plus, apoi dă-le deoparte şi ţine-le la cald.
Curăţă feliile de carne de grăsime. Topeşte untul rămas într-o tigaie, pune feliile de carne şi prăjeşte-le pe ambele părţi. Pune sare şi piper, după gust. Lasă în continuare pe foc 5-6 minute, având grijă ca feliile de carne să rămână în sânge.
Pune o bucată de hârtie de copt pe fundul unui vas pentru cuptorul cu microunde. Aşază o formă (fară fund) pe hârtia de copt: pune în ea parmezan ras şi apasă-1 cu o lingură în aşa fel încât să formezi mai multe cercuri. Pune vasul în cuptorul cu microunde pentru circa 2 minute la putere maximă, apoi scoate-1.
Scoate cercurile de brânză de pe foaia de copt şi pune-le pe un grilaj să se răcească. Aşază feliile de carne pe farfurii. Pune alături 2-3 felii de pepene galben, adaugă discurile de brânză şi decorează cu câteva fire de creson. Serveşte imediat.
Friptură de viţel cu arome de vară
Poftă bună!